Va invit la o cafea:orientala!

Standard

Cafeaua a fost descoperita in Etiopia de catre un tanar cioban pe nume Khaldi.Acesta din urma,surprins de comportamentul neobisnuit al caprelor sale care se zbenguiau dupa ce mancau fructele unui arbust,s-a dus la o manastire din apropiere si a relatat totul unui calugar.Acesta a avut ideea de a fierbe fructele pentru a face o infuzie.Band aceasta bautura calugarii si-au dat seama ca ii ajuta sa stea treji in timpul lungilor ore de rugaciune.Asa incepe povestea faimoasei bauturi.

In Yemen s-a descoperit dintr-o intamplare,prajirea cafelei.In fapt,doi calugari yemeniti care erau insarcinati cu recoltarea cafelei s-au intors intr-o zi ploioasa cu o recolta umeda.Pentru a usca boabele,le-au plasat intr-un semineu si au plecat la rugaciune.La intoarcere boabele erau mai mult decat uscate :erau prajite dar degajau un miros delicios.Mai mult,au observat ca decoctul de cafea prajita este mai bun decat cel preparat cu boabe verzi.De atunci au luat obiceiul de a praji cafeaua inainte de a pregati bautura.Yemenitii au fost primii care au cultivat arborele de cafea.

Cafeaua este atat de buna iar virtutile sale atat de surprinzatoare incat arabii au adoptat-o si au integrat-o in arta lor de a trai.O consuma cu condimente (cardamon,scortisoara) si cateva picaturi de apa de flori de partocal.La inceputul secolului 17,comerciantii italieni importa cafeaua in Europa si o numesc « vinul din Arabia ».

Reteta de cafea orientala

Pentru 6 cani

Ingrediente

6 lingurite de cafea tare,macinata

4 bucatele de guma arabica

1 baton de scortisoara

1 litru de apa

Zahar cubic

Preparare

Intr-un vas,varsati apa si adaugati guma arabica si batonul de scortisoara.Puneti pe foc si lasati pana cand incepe sa fiarba ;la primul dat in clocot varsati cafeaua pudra si lasati la foc mediu.Amestecati timp de 15 minute.Luati de pe foc si lasati de-o parte jumatate de ora.Filtrati printr-o strecuratoare foarte fina.reincalziti cafeaua cateva minute la foc moale.Serviti cafeaua insotita de zahar cubic.

Share

2 responses »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s