Veniti la un ceai de menta?

Standard

Menta…..doar rostim cuvantul si imagini racoroase si invioratoare ne vin in minte:pahare reci cu limonada,garnisite cu menta proaspata,retete delicioase de supe si deserturi pentru toate gusturile.

Originara din bazinul mediteranean si Orientul Apropiat,menta este iubita si folosita in lume atat in gastronomie cat si in medicina,traditie mostenita cel putin de la greci.

Ceea ce putini stiu insa este ca menta reprezinta o parte a mitologiei grecesti.Originea cuvantului se regaseste in legenda potrivit careia Hades se indragosteste de o frumoasa nimfa,pe nume Mintha.Orbita de ura si gelozie,Persefona,sotia lui Hades o transforma pe Mintha intr-o planta modesta ce-I poarta numele.Hades nu a putut desface vraja insa a imblanzit-o,dandu-I un miros incantator si intens care parfumeaza aerul atunci cand frunzele ii sunt calcate.

Despre menta se spune ca sporeste inteligenta,ca ajuta la concentrare sau la cresterea perspectivelor de a avea bani.Daca este adevarat sau nu,am sa va las pe dumneavoastra sa descoperiti.Ce va pot sfatui este ca daca aveti mai multa menta decat aveti nevoie,folositi-o cu incredere la improspatarea aerului din camera;si romanii o faceau ca simbol al ospitalitatii.

Menta este printre cele mai apreciate condimente ale bucatariei lumii,folosita proaspata sau uscata,intr-o varietate de retete de la sosuri,legume si carne,la jeleuri,bauturi calde si reci.

Puteti incerca si dumneavoastra sa strecurati cateva frunze la orez,la o marinata pentru pui,la carnea de miel sau chiar la o  salata de fructe.

In speranta ca v-am trezit curiozitatea,va propun sa va delectati cu un ceai de menta,preparat traditional maghrebian,devenit element central al vietii sociale in Tunisia,Algeria si Maroc.

Aveti nevoie de 1 lingura de ceai verde,1 mana de frunze de menta,2 litri de apa si zahar.

Puneti ceaiul verde intr-un ceainic;varsati un pic de apa fiarta peste ceai dupa care goliti de apa ceainicul,adaugati frunzele de menta,zahar dupa gust si restul de apa.Lasati sa se raceasca timp de cateva minute,strecurati si serviti in pahare impreuna cu 2-3 frunze de menta si muguri de pin sau migdale.

Si nu uitati!despre evolutia gustului mentei se spune ca:

Primul pahar este la fel de amar ca viata,

Al doilea este la fel de dulce ca dragostea,

Al treilea pahar este la fel de calm ca moartea.


Share

One response »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s