Trandafiri…in desert

Standard

La sud de Douz si aproape de frontiera algeriana,Lassaad Aloui « cultiva » trandafiri putin obisnuiti :trandafiri de desert.

Trandafirul de desert este o roca ornata cu petale stralucitoare care ii dau forma unui adevarat trandafir.Trandafirul de desert seamana cu o planta,in sensul in care isi schimba forma si talia cu timpul.

Pentru a se forma are nevoie de 4.000 mii pana la 5 milioane de ani (teoriile privind impactul meteoritic major cu Pamantul inca nu s-au corelat ;la Tamerza se poate vedea ca 3 au fost epocile geologice in care bombardamentele meteoritice au fost semnificative,ocazie cu care s-auformat si frumosii trandafiri de desert)  ;are de asemenea nevoie de un mediu umed si cald pentru a se transforma.

Lassaad repereaza zacamantul examinand suprafata solului :cristale luminoase de nisip ii indica prezenta acestor trandafiri de nisip mitici.

Acestia se gasesc ingropati  sub suprafata desertului ,la adancimi cuprinse intre 2 si 10m in mici depresiuni formate in zona de trecere de la Sahara muntoasa la desertulde nisip ;trandafirii de desert pot atinge pana la 2m inaltime si cantari 8 tone.

Share

Publicitate

9 răspunsuri »

    • Ma bucur ca ti-a placut 🙂 dar sa stii ca si mie mi-a placut titlul blogului tau f mult;felicitari,m-a atras si am fost in vizita asa ca te intreb daca nu vrei sa facem un schimb de link-uri.Sa imi spui daca esti de acord 🙂 si te mai astept

  1. Pingback: ceva mai interesant decât grapefruits « Sunt un grapefruit wordpressian, scriu cu vitamine.

  2. Nu stiam de existenta acestor roci, si chiar daca geologia nu a fost punctul meu forte, trebuie sa recunosc ca astea sunt fascinante. Asadar sunt roci sedimentare, detritice…

  3. Pingback: Eroului necunoscut – Sange balcanic (75) poem « Cosmin Stefanescu's Blog

  4. Trandafirii desertului sint…gips.Este una din formele de cristalizare a gipsului-in acest caz specific zonelor cu umiditatea si caldura desertului.Culoarea lor naturala este cea din fotografia a doua,cele din prima fotografie fiind vopsite.
    Mult bine,
    Alexandru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s