Hidroterapia tunisiana-traditie si modernitate

Standard

Ingrijirea cu apa de mare si ansamblul elementelor mediului marin este ideea de baza a hidroterapiei.O idee care nu este noua,din moment ce o gasim deja la Platon,Hippocrate si Avicena.

Hidroterapia tunisiana are o culoare particulara,fara indoiala datorita unui ansamblu de motive care merg de la geografia Tunisiei la nivelul de competenta in turism fara a uita traditiile specifice.

Cu 1.300 km de coasta cel mai adesea expuse vantului marin (climatul marin este de fapt un element importat al hidroterapiei),Tunisia este scaldata de apele care raman printre cele mai pure si mai vii din Mediterana.Tratamentele termale sunt numeroase.

Pentru confortul si placerea celor care urmeaza curele,Tunisia ofera in plus un climat insorit pe tot parcursul anului si apropiere fata de Europa.Astazi centrele de thalasso sunt implantate in nordul si in sudul tarii,de l alitoralul de langa tunis pana la Zarzis,aproape de regiunile sahariene .

Dar Sousse, « perla sahelului » cu plajele superbe si medina monumental este locul in care a fost creat primul centru de thalassoterapie din Tunisia,in 1994.Cateva luni mai tarziu se deschidea cel de-al doilea centru la Hammamet,orasul jasminului,unde astazi  exista mai mult de 20 de centre fara sa punem la socoteala si proiectele in curs.

Astazi,turistii europeni,asiatici,americani pot alege intre coastele Cartaginei,zona Cap Bon,Yasmine Hammamet,Sousse,Mahdia,Djerba,care numara astazi peste 20 de centre.

Un centru de hidroterapie tunisiana incanta atat corpul cat si ochii :pereti cu mozaicuri si faianta colorata de Nabeul cu arabescuri ornamentale,coloane care amintesc de arhitectura romana.

Un nou concept :thalasso-placerea

Thalasso-placerea legata de exigenta medicala este noul concept al thalassoterapiei tunisiene.Un cocktail care da succesul in Tunisia.Adeptii acestei cure erau de 60.000 in anul 2000 iar astazi mai mult de 170.000.

Atuurile Tunisiei :soare,centre de thalasso primitoare,personal calificat si convivial si amprenta traditiei :hammam si masaje realizate remarcabil.

Imagini de la „Green Thalasso & Spa”,Hotel Marabout

Share

8 răspunsuri »

  1. Pingback: Si totusi » Blog Archive » M-am mutat în casă nouă.

  2. Acum mi s-a facut dor de Tunisia. Am primit anul trecut de ziua mea o vacanta in Tunisia. Si ca tot era cadou, mi s-a oferit cel mai ieftin bilet de avion de pe Aerolines :)) Dar am trecut peste si m-am bucurat de toate masajele si terapiile de la fata locului. Voi reveni in curand, cu siguranta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s